“Pozivam Vučića…” Bećirović se Hadžifejzoviću uživo javio iz New Yorka nakon što je Rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović se iz New Yorka javio uživo za Face televiziju u Centralnom dnevniku nakon što je u UN-u usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici. U vanrednom izdanju CD-a poručuje: „Pobijedila je istina! Rezolucija – povod za katarzu!“

„Pozivam predsjednika Vučića da otvorimo novu stranicu između naših država i neka ovo 21. stoljeće bude stoljeće mira!

Pored ove rezolucije, postoje i presude sudova da je počinjen genocid nad Bošnjacima! To su činjenice koje se nikada ne mogu izbrisati!“, konstatovao je Denis Bećirović.

Bećirović: „Danas je historijski dan za BiH i svijet! Pobijedila je istina! U mislima su mi majke Srebrenice, pogotovo one koje su preselile na drugi svijet i nisu dočekale pravdu… Sačuvajmo dostojanstvo!

Rezolucija je povod za katarzu, a ne za tenzije u regiji! Ne postoje genocidni narodi! Ne smiju se skrivati ratni zločinci iza naroda!

Pozivam predsjednika Vučića da otvorimo novu stranicu između naših država i neka ovo 21. stoljeće bude stoljeće mira! Pored ove rezolucije, postoje i presude sudova da je počinjen genocid nad Bošnjacima!

To su činjenice koje se nikada ne mogu izbrisati! Odgojimo nove generacije koje će biti educirane… da se nikad nikome to ne ponovi! Oni koji su nas ubijali, željeli su da mrzimo!

Mi to ne znamo! Dodik bi se trebao ponašati razumno! Njegove izjave kažnjive su KZBiH! Milošević je imao više moći, pa nije uspio uništiti BiH! Neka zna da ćemo braniti BiH svim sredstvima!”.

ČITAJTE I OVO: Državni delegat Zlatko Miletić nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici: “Dragi moji, molim vas…”

ČITAJTE I OVO: Kakve poruke iz Nizozemske nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici, Pervan: “Historijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu!”

ČITAJTE I OVO: Žustre reakcije iz Srbije zbog Rezolucije o Srebrenici usvojenoj u UN-u: Čanak: “Nisam ni genocidan ni zločinac, a Srbin sam!” Janjić poručio Vučiću i Dodiku: „Nema više negiranja!“

Poslušajte šta je poručio Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.