Predrag Kojović veoma burno reagovao: Ovako neće moći, druga strana je naše kompromise shvatila kao zeleno svjetlo da rade šta hoće

Zastupnik u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine Predrag Kojović obrazložio je zašto je morala biti odgođena današnja sjednica. Kazao je da Trojka nije željela prihvatiti usvajanje projekta u Republici Srpskoj zbog ponašanja SNSD-ovih delegata te da “ovako više neće moći više”.

Naime, na proširenoj sjednici kolegija Predstavničkog doma, SNSD je tražio da sve tačke budu objedinjene u jednu i usvojene zajedno, no to nisu podržali Predrag Kojović i Denis Zvizdić.

Razlog je potvrđivanje projekta iz RS-a koji nisu željeli propustiti na Predstavničkom domu jer delegati SNSD-a u Domu naroda nisu propustili jednostavne i korisne zakone za zaposlene porodilje u institucijama.

Nakon otkazivanja sjednice je Kojović kazao da partnerstvo ne može funkcionisati na taj način.

“Zakon o radu s ciljem pomoći porodiljama je samo jedan primjer besmislenog glasanja u Domu naroda, a pri tome se od nas traži da glasamo za kredit čijim novcem će upravljati osoba koja se nalazi na crnoj listi SAD-a iako u samom sporazumu se navodi da novcem koji dolazi iz evropskih banaka ne mogu upravljati ta lica”, kazao je.

Šefica Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić je objasnila da će se tim projektom baviti Milenko Dulić, a ne Alen Šeranić sa crne liste SAD-a.

Kojović je kazao da ponašanje delegata u Domu naroda Naša stranka i Trojka više neće tolerisati.

“Mi smo zaista puno uložili u kompromis i razgovore, ali se bojim da je druga strana to shvatila kao zeleno svjetlo da rade šta hoće i da mogu kao u samoposluzi birati za šta će se glasati i šta žele da bude na dnevnom redu.

Mi smo to danas prvi problematizirali.

Organizovali smo ranije sastanak zastupnika Trojke i imali smo jedinstven stav po ovom pitanju i zatim smo došli do odluke da je najbolje da se ovo ne dogodi dok ne sjednemo i ne porazgovaramo o ovakvom načinu ponašanja.

Propuštanje evropskih zakona se tretira kao usluga Trojki, a od nas se traži da glasamo za ovakve prijedloge kao ovaj. To neće moći”, rekao je Kojović.

Predložio je da ponovo razgovaraju sa koalicionim partnerima kako bi vidjeli šta i kako dalje.

“Ovo je poziv i upozorenje vladajućoj koaliciji da ovako kako smo do sada radili više neće moći”, zaključio je Kojović – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.