Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija poslao poruku Komšiću i Džaferoviću iz Beograda: “Dobre stvari ne mogu se zaustaviti”

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da proces pristupanja BiH “Otvorenom Balkanu” blokiraju dva člana Predsjedništva BiH.

Dodao je da je on uvjeren da će BiH na kraju postati dio te inicijative jer se dobre stvari ne mogu zaustaviti koliko god bilo opstrukcija iz političkih razloga.

“I mi ćemo tamo doći. To je zaista nezaustavljiv proces.

Dobre stvari ne mogu se zaustaviti koliko god bilo opstrukcija iz političkih razloga”, rekao je Tegeltija u Beogradu gdje je prisustvovao Samitu inicijative “Otvoreni Balkan”.

Tegeltija kaže da ne zna da li će to biti za šest ili pet mjeseci, ali ističe da će doći zbog toga što niko ne postavlja uslove.

“Ne morate dobiti kandidatski status, ni da mijenjate Ustav, ništa, jednostavno treba da kažete:

`Da, mi hoćemo da budemo dio zajedničkog procesa i da budete dio te priče`”, rekao je Tegeltija.

On je naveo da proces pristupanja inicijativi “Otvoreni Balkan” blokiraju dva člana Predsjedništva BiH koji ne dozvoljavaju da tačka dnevnog reda dođe na sjednicu Predsjedništva i da se o njoj glasa.

Prema njegovim riječima, iznenađujuće je da se o tome apsolutno ne razgovara.

“Ne govori se o tome da li ima nekih problema, šta je problem BiH taj `Otvoreni Balkan`. A BiH trpi posljedice tih blokada, nažalost”, zaključio je Tegeltija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.