in , ,

Predsjedavajući Zoran Tegeltija smijenio ministra u Vijeću ministara BiH: Donesena odluka o razrješenju dužnosti Miloša Lučića

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine saopštio je danas odluku

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine saopštio je danas odluku o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglica BiH Miloša Lučića.

“U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Vijeća ministara BiH i raspodjeli ministarstava, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripalo je predstavnicima Republike Srpske u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz Republike Srpske, funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu (DNS), a na istu je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije. S obzirom da je Demokratski narodni savez donio odluku o napuštanju koalicije i daljnjem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća ministara u svom radu nema podršku predstavnika Demokratskog narodnog saveza u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara je donio odluku o razrješenju dužnosti ministra Lučića”, navode iz Vijeća ministara BiH.

Odluka o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH koja je mora potvrdit.

Smjenu bi sada trebalo da podrže oba doma državnog parlamenta, a mediji javljaju bi na njegovo mjesto trebalo da dođe donedavni gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Bruka i sramota u fudbalskoj reprezentaciji BiH, otac Asmira Begovića žestoko napao selektora Ivayla Peteva

Preminula čuvena Dara iz “Žikine dinastije”