Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić poslao poruke iz Banja Luke: “Imamo pun kapacitet da formiramo stabilne strukture vlasti na nivou BiH”

Predsjednik SDP-a BiH i jedan od lidera Osmorke Nermin Nikšić, nakon današnjeg sastanka sa SNSD-om u Banja Luci, rekao je da su se dogovorili da je ovo struktura koja će formirati buduće Vijeće ministara u BiH.

“Formirane su i neke radne grupe, dobili smo od SNSD-a delegaciju, Osmorka i HDZ će imati svoje predstavnike, koji će u narednom periodu najbrže što je moguće napraviti smjernice za konstituisanje Vijeća ministara i za program i rad Vijeća ministara”, istaknuo je Nikšić.

Vrlo brzo su se dogovorili, kazao je on, da pokažu da dolaze neke nove strukture vlasti koje su spremne da surađuju i pričaju ono o čemu se slažu ili ne slažu.

“Meni zadovoljstvo čini što dobivam sve više poruka građana koji podržavaju ovakvu politiku. Nije nikakva tajna da smo imali izuzetnu saradnju 2010-2014, tad se sarađivalo i radilo.

Mislim da možemo nastaviti tamo gdje je prekinuto.

Učinit ćemo se da napredak bude takav da Osmorka, HDZ i SNSD sa svojim partnerima napravi Vijeće ministara, da Federalna vlada i Vlada RS surađuju u punom kapacitetu i da pokažemo da je ovo zemlja u kojoj ćemo vraćati naše ljude, a ne zemlja iz koje će mladi odlaziti”, rekao je Nikšić – javlja N1.

Ranije se obratio i Dodik.

Dodik kaže da su razgovarali o zajedničkim politikama u vezi sa brzim formiranjem Vijeća ministara i drugih organa na nivou BiH, te da je dogovorena podrška tome.

“Dogovorili smo da damo podršku tome i da održimo sastanke koji će operativno razraditi i dogovoriti konkretno pozicioniranje svih političkih struktura u BiH”, rekao je Dodik nakon sastanka.

Dodik je istakao da je SNSD sa koalicionim partnerima, Osmorka i HDZ definitivno struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH.

“Imamo pun kapacitet da formiramo stabilne strukture vlasti na nivou BiH i da se u okviru toga krećemo ka onome što je potrebno da učinimo kako bi obezbijedili normalno funkcionisanje u skladu sa Ustavom BiH“, rekao je Dodik.

On je dodao da je dogovoreno da se iduće sedmice u okviru timova koje su precizirali održe sastanci kako bi se, kako kaže, uputili u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom i za institucionalno kretanje, energetiku, infrastrukturu i sve ono što bude dio zajedničkog interesa.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.