Predsjednik SDS-a Mirko Šarović jako zabrinuto upozorava: “Vodi nas u siromaštvo sunovrat ekonomski i izolaciju Milorad Dodik”

Podjela na vlast i opoziciju nije utemeljena na tome, ko je veći patriota, kako to Dodik pokušava da podmeće javnosti, smatra predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On kaže kako je podjela između vlasti i opozicije generirana na nepremostivom jazu, između kako kaže, pogubne politike uništenja RS-a od strane pozicije i naše politike istinske brige i njenog istinskog očuvanja i prosperiteta.

“Dijeli nas vaša politika ambisa u odnosu na jedinu normalnu politiku napretka za koju se mi zalažemo”, poručio je Šarović Dodiku.

On je istakao da način na koji Dodik i SNSD vode RS neće donijeti ništa dobro.

“Naprotiv, vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo, kao i u ogroman rizik po njenu budućnost. Patriotizam je suprotstaviti se tome i voditi razumnu politiku koja neće ugroziti Dejtonski sporazum i mir. To je jedina ispravna politika, ona koja je na strani očuvanja postojanja RS-a, kazao je Šarović.

On je ponovio da je SDS bio i ostao protivnik uvođenja sankcija.

“Naš najveći neprijatelj nije Escobar, on je nebitan, nas dijele naše politike. I zato ne prizivamo bilo kakve sankcije, bilo kome. To je naš princip i stav SDS oduvijek. SDS-u niti opoziciji ne treba vlast dobijena na nečijim sankcijama, niti dobijena na tenkovima bilo kakvih oznaka, a tako se nije ponašao SNSD u itekako bliskoj prošlosti”, podsjetio je Šarović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.