Predsjednik SDS-a Mirko Šarović jako zabrinuto upozorava: “Vodi nas u siromaštvo sunovrat ekonomski i izolaciju Milorad Dodik”

Posljednje Vijesti

Podjela na vlast i opoziciju nije utemeljena na tome, ko je veći patriota, kako to Dodik pokušava da podmeće javnosti, smatra predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On kaže kako je podjela između vlasti i opozicije generirana na nepremostivom jazu, između kako kaže, pogubne politike uništenja RS-a od strane pozicije i naše politike istinske brige i njenog istinskog očuvanja i prosperiteta.

“Dijeli nas vaša politika ambisa u odnosu na jedinu normalnu politiku napretka za koju se mi zalažemo”, poručio je Šarović Dodiku.

On je istakao da način na koji Dodik i SNSD vode RS neće donijeti ništa dobro.

“Naprotiv, vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo, kao i u ogroman rizik po njenu budućnost. Patriotizam je suprotstaviti se tome i voditi razumnu politiku koja neće ugroziti Dejtonski sporazum i mir. To je jedina ispravna politika, ona koja je na strani očuvanja postojanja RS-a, kazao je Šarović.

On je ponovio da je SDS bio i ostao protivnik uvođenja sankcija.

“Naš najveći neprijatelj nije Escobar, on je nebitan, nas dijele naše politike. I zato ne prizivamo bilo kakve sankcije, bilo kome. To je naš princip i stav SDS oduvijek. SDS-u niti opoziciji ne treba vlast dobijena na nečijim sankcijama, niti dobijena na tenkovima bilo kakvih oznaka, a tako se nije ponašao SNSD u itekako bliskoj prošlosti”, podsjetio je Šarović.

Leave your vote