Premijer Hrvatske Andrej Plenković uoči dolaska u našu zemlju: “U BiH idemo s porukom cjelovitosti zemlje”

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković koji dolazi u Bosnu i Hercegovinu u ponedjeljak 13.decembra, komentarisao je i zbivanja u BiH.

“Poruka s kojom idemo u BiH je prije svega poruka i znak i signal prijateljstva, dobronamjernosti, poruke o cjelovitosti BiH. Poruka da sva tri konstutivna naroda i funkcioniranje institucija treba biti takvo da se svi osjećaju dobro i da svi trebaju biti zastupljeni”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje s kakvim porukama odlazi u Mostar i Sarajevo.

“Ono što je bitno je poruka cjelovitosti zemlje i deskalacije sukoba u zemlji”, dodao je Plenković, komentarišući situaciju u RS.

Napominje da Vlada želi da država zajednički brine o Hrvatima izvan Hrvatske, pogotovo u Bosni i Hercegovini.

„Što se tiče zalaganja i zaštite za položaj Hrvata, mislim da se tu u potpunosti slažemo i predsjednik i ja. Međutim, poruka koju ja šaljem i šaljem ju kontinutirano, to je poruka uvažavanja i cjelovitosti BiH i bitno je da taj Daytonski sporazum funkcionira. Želim i osobno biti u Sarajevu i Mostaru i čuti poruke”, rekao je – prenosi N1.

Na Milanovićeve kritike da bi se trebao konsultirati s njime oko vanjske politike, odgovara:

“Mislite kao što se on sa mnom konzultira? Ova izjava koju je dao o Ukrajini je sramotna. To je jedna velika sramota za njega osobno. On je inače inteligentan čovjek, ne znam kud ide s tim izjavama. Jako je loše ako to prijeđe granicu i ugrozi kredibilitet Hrvatske”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.