Premijer RS Radovan Višković otvoreno i javno prijeti: “Volio bih da Bećirović i Komšić zakoče istočnu gasnu konekciju pa da definitivno kažemo doviđenja”

Premijer RS-a Radovan Višković danas je u prijetećem tonu izjavio da bi on volio da članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić glasaju protiv projekta istočne gasne interkonekcije kako bi vidjeli gdje će svojom krivicom odvesti Bosnu i Hercegovinu.

“Јa bih volio da zakoče, da onda definitivno kažemo jedni drugima ‘hvala, doviđenja, bili smo u ljubavi, više nismo’.

Ako oni misle da se mogu igrati sa građanima BiH”, rekao je Višković.

On je dodao da veću korist od ruskog gasa imaju stanovnici Federacije BiH, nego Republike Srpske i da su oni dva puta veći potrošači, nego Republika Srpska.

“Svim zvaničnicima i međunarodne zajednice sam rekao ‘gospodo ako možete da ponudite BiH gas bolji, kvalitetniji, jeftiniji nego što je ruski, mi ćemo vam se u tome priključiti’.

Ali očito da ne mogu”, rekao je Višković.

On je ocijenio da je priča o Azerbejdžanu i o Americi malo neozbiljna i dodao da za južnu gasnu konekciju još nisu napravili ni studiju izvodljivosti, čak ne znaju ni trasu, niti bilo šta, ali je dovode u ravan sa istočniom konekcijom.

Višković je rekao da je Republika Srpska završila skoro 90 posto eksproprijacije za istočnu gasnu interkonekciju zato što će je voditi u trasi auto-puta od Banje Luke do Rače.

On je danas, povodom predstojeće posjete Milorada Dodika Rusiji, kazao da je svaki odlazak zvaničnika RS-a van njenih granica, pogotovu ako idu kod prijatelja, dobar za RS.

“Ova posjeta se medijski, po malo, pogrešno tumači.

Predsjednik Dodik ne ide u posjetu isključivo zbog susreta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On već večeras, kada doputuje u Moskvu, ima značajne sastanke sa brojnim sagovornicima”, rekao je Višković u Zvorniku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.