Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić u posjeti Doboj Jugu i Tešnju

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić u pratnji ministra za boračka pitanja Fahrudina Čolakovića i ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsada Hadžića posjetio je danas općine Doboj Jug i Tešanj.

Posjetom općini Doboj Jug, premijer Bašić zajedno sa direktorom Porezne uprave FBiH, Šerifom Isovićem otvorio je novoopremljene prostorije Porezne ispostave u ovoj općini.

Prostorije Porezne ispostave u općini Doboj Jug, sada su u potpunosti opremljene te su stvoreni dobri uslovi za kvalitetan servis i podršku građanima.

Premijer Bašić, sa ministrima posjetio je i OŠ 9. septembar „Medakovo“ u Tešnju, čiju izgradnju su zajedno finansirali Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Općina Tešanj.

Tokom posjete Tešnju, premijer Bašić i ministrri Čolaković i Hadžić, prisustvovali su i vjerskom programu obilježavanja 372. viteške brdska brigada koja je formirana je 18.juna 1992.godine kao 1.tešanjska brigada.

U povodu 30 godina od postojanja Opće bolnice Tešanj, premijer Bašić posjetio je ovu zdravstvenu ustanovu, te s direktorom bolnice dr. Omerom Bedakom razgovarali o značaju tešanjske bolnice koja je u pandemijskom vremenu bila značajna podrška zdravstvenom sistemu JU Kantonalna bolnica Zenica.

Ovom prilikom obišli prostorije Opće bolnice Tešanj i uputili čestite direktoru i uposlenicima u povodu 30 godina postojanja

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.