Policijska zaštita u ZDK: Sekretar informisao policijske agencije o mogućem državnom udaru

Zbog jučerašnjeg nastavka sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i donesenih odluka 18 zastupnika, sekretar Skupštine ZDK Ibrahim Avdagić zatražio je policijsku zaštitu zbog mogućeg državnog udara.

Policijski službenici od jutros se nalaze u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona iz preventivnih mjera kako bi se spriječilo moguće narušavanje javnog reda i mira.

Na to je ukazao sekretar Skupštine ZDK koji je u dopisu policijskim agencijama kazao da je 18 zastupnika nakon jučer prekintue sjednice nelegalno i neustavno nastavilo sjednicu zbog čega smatra da bi danas u toku dana i narednih dana moglo doći do pritiska od istih te neke vrste “osvete”.

“Na pomenutom nastavku prekinute sjednice na najgrublji mogući način prekršili su sve važeće propise i suprotno svim propisanim procedurama neustavno i nelegalno nastavilo prekinutu sjednicu Skupštine te mimo svih propisa pravila i procedura donijeli određene odluke.

S tim u vezi realno je očekivati a se danas u toku dana u prostorijama Stručne službe Skupštine ZDK pojavi ta grupa poslanika i da silom pokušaju preuzeti kabinet predsjedavajućeg Skupštine, da silom pokušaju otuđiti pečat Skupštine i njime ovjeriti pomenute neustavno i nezakonite donesene akte što predstavlja jednu vrstu državnog udara, odnosno, nasilnog preuzimanja vlasti u ZDK”, stoji u dopisu upućenom policijskim agencijama.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio i glasnogovornik MUP-a ZDK Elvedin Fišek koji je dodao da do sada nisu zabilježeni slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

Stručna služba kantona o svemu gore navedenom je informisala i Kantonalno tužilaštvo ZDK od koga je tražila da poduzmu aktivnosti u cilju utvrđivanja počinjenja određenih krivičnih djela poslanika u Skupštini ZDK.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.