Neobičan slučaj u BiH: “Izvršena krađa dvije koze, troje jaradi, četiri ovce, ukraden i jedan ovan i petero jagnjadi…”

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

U vremenskom periodu od 02.05. do 23.05.2022. godine, u mjestu Slapnica, na mjesnom groblju izvršeno je oštečenje dva nadgrobna spomenika. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 20.05. do 23.05.2022. godine, u mjestu Mehorić, izvršena je krađa 130 litara dizel goriva iz dva traktora vlasništvo Poslovne jedinice Šumarija Kakanj. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

Dana 23.05.2022. godine, H.Z. iz Breze je prijavila da je u toku noći 15./16.05.2022. godine, u mjestu Banjevac iz štale vlasništvo iste, izvršena krađa dvije koze, troje jaradi, četiri ovce, jedan ovan i petero jagnjadi.

Rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Breza uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Crkvice

Dana 22.05.2022. godine, u 23,00 sati, u mjestu Vukovići, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel Corsa”, kojim je upravljao Š.A. iz Zenice i motokultivator kojim je upravljao A. F., rođen 1955. godine iz Zenice.

U saobraćajnoj nezgodi saputnici iz putničkog motornog vozila “Opel Corsa”, A.K. i H.N., oba iz Zenice, zadobili lakše tjelesne povrede, dok je vozač motokultivatora A.F. zadobio teške tjelesne povrede – životno ugrožavajuće, uslijed kojih je u 02,20 sati, u Kantonalnoj bolnici Zenica podlegao.

Izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo su se još tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.