Sanja Renić napustila Našu stranku: Nisam dobila podršku u borbi protiv korupcije, teška srca odlučila sam da dam ostavku na sve pozicije

Članica Predsjedništva i Glavnog odbora Naše stranke te zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Sanja Renić odlučila je napustiti tu stranku.

“Nakon godina predanog, prije svega, poštenog rada, došlo je vrijeme za promjene. Teška srca odlučila sam da dam ostavku na sve pozicije u stranci, ali da izađem, i kao član, iz Naše stranke”, saopćila je.

Ističe da je odluka koju je donijela teška, ali ista je morala biti donesena kao njen lični stav, koji je, kako kaže, uvijek do sada bio donesen, ne politički, nego isključivo, kao i sve drugo, samo srcem.

“Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim stranka trenutno ide.

ZDK je duboko ogrezao u korupciji. Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali.

Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila. Nisam dobila od stranke čije sam boje odvažno nosila”, naglasila je.

Kaže da će, osjećajući moralnu i političku obavezu, nastaviti raditi na stvarima koje je pokrenula i koje su od velikog značaja za sve u Zeničko-dobojskom kantonu.

“Svoj politički put nastavit ću zajedno sa ljudima koji su prepoznali i koji cijene moju iskrenu namjeru da ZDK bude kanton u koji se upire prstom kada se navode primjeri uspješnog privrednog i naučnog razvoja, a ne primjeri milionskih koruptivnih radnji”, zaključila je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.