Strahovite poplave u Žepču, Zavidovićima i Vitezu, otežano odvijanje saobraćaja

Brojne poplave danas su pogodile dijelove Zeničko – dobojskog kantona, gradovi Žepče, Maglaj i Zavidovići večeras su pred neprespavanom noći.

Obilna kiša koja je u predvečernjim satima počela padati na području centralnog dijela Bosne i Hercegovine, izazvala je probleme u Žepču i Vitezu.

Uslijed slijevanja oborinskih voda u Zavidovićima je došlo do otežanog odvijanja saobraćaja u centru grada, dok je na području Žepča uslijed plavljenja podvožnjaka obustavljeno odvijanje saobraćaja.

U Srednjobosanskom kantonu zabilježena su izlijevanja manjih rijeka iz korita tako je u mjestu Bešići kod Viteza došlo do izlijevanja rijeke Kruščice, a za sada nema informacija o ugroženim objektima i stanovništvu.

Odvijanje saobraćaja je otežano na svim putnim pravcima u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu zbog izlijevanja oborinskih voda na kolovoz pa se vozačima savjetuje da vožnju prilagode uslovima na cesti.

Teška situacije je i u Modriči, gdje je velika kiša uzrokovala plavljenje ulica.

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bakir Krajinović je u izjavi za Klix.ba upozorio na moguće bujične poplave, ali je istakao da one neće biti onakve kakve su bile u zapadnoj Evropi ili kakve su bile u Bosni i Hercegovini u maju 2014. godine.

Pogledajte snimak.

;

Napomenuo je da je FHMZ već objavio narandžasti meteoalarm zbog opasnosti da će obilne padavine uzrokovati bujične poplave. Istakao je koji dijelovi zemlje su pod najvećim rizikom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.