Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavom pokazala stvarnu sliku: Uvedene sankcije predstavnicima RS-a krajnje nekorektne

Ana Brnabić, premijerka Srbije navodi da je za nju bilo mnogo važno da učestvuje na “Јahorina ekonomskom forumu”.

Smatra da je podrška predstavnicima RS, prije svega članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, kao i predsjednici RS Željki Cvijanović mnogo važna.

“Sankcije koje su uvedene su krajnje nekorktne i za mene ne postoji nijedan racionalan razlog za takvu odluku određenih strana i želim da svojim prisustvom ovdje, stalnom komiunikacijom i dijalogom pokažem podršku, šta god to koštalo mene”, ocijenila je Brnabić.

Brnabić navodi da je to principijalna politika i da se Srbija drži te iste politike.

“Mislim da jedino što oni rade jeste da brane Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH, ja sam predsjednica Vlade države koja je takođe garant Dejtonskog sporazuma i u tom smislu jesmo na istoj strani.

Dakle Dejtonski sporazum ne možete mijenjati i entitetima ne možete nametati ništa što nije eksplicitno dogovoreno i prihvaćeno od strane svih i u skladu sa tim Dejtonskim sporazumom”, dodaje Brnabić.

Govoreći nedavno o Rusiji, ona je navela da je teško braniti principijelni stav Srbije, ali se “to čini iz dana u dan, jer smo izloženi svakodnevno pritiscima“.

“Međunarodno pravo je jasno, to što ga sile svijeta upotrebljavaju na način kako njima odgovara u datom trenutku, to je druga stvar. Nas kao teritorijalno malu zemlju brani to međunarodno pravo“, poručila je Brnabić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.