Pročitajte kako su mediji u bh. komšiluku ispratili veliki trijumf Zmajeva na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Impresivan start Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine zadivio je i regionalne medije koji su s komplimentima pisali o nastupu Zmajeva.

Nakon 3:0 protiv Islanda, BiH je poslala poruku svim rivalima u grupi da ima samo jedan cilj, a to je plasman u Njemačku naredne godine. Dobar start kvalifikacija odjeknuo je u regionu.

Hrvatski mediji hvalili su igru reprezentacije BiH, ali su tradicionalno bili “oprezniji” s komplimentima u odnosu na srbijanske.

Hrvatski Sportklub navodi da je “BiH lakše od očekivanog slomila Island”, dok je naslov Indexa: “Krunić i Dedić briljirali u velikoj pobjedi BiH na startu kvalifikacija”.

“BiH kod kuće uvjerljivo tukla Island”, naslov je na Večernjem listu, dok Sportske Novosti pišu kratko, ali jasno “BiH deklasirala Islanđane”.

Srbijanski mediji nisu štedjeli komplimente, svi slave Krunića

Kod srbijanskih medija nema dileme, zvijezda Milana Rade Krunić napravio je velike stvari sinoć.

“Rade Krunić vodio BiH do trijumfa nad Islandom”, navodi Telegraf u naslovu, a onda u tekstu piše: “Bosna i Hercegovina ostvarila je jako vrijednu pobjedu na startu kvalifikacija pošto je u Zenici pala reprezentacija Islanda veoma ubjedljivo 3:0. Za to je najzaslužniji bio fenomenalni Rade Krunić”.

“Rade Krunić zapalio Bilino Polje, Bosna raznijela Island i krenula ka Evropskom prvenstvu”, naslov je srbijanskog Mozzart Sporta.

Isti portal u tekstu navodi da je ovo bio uvjerljiv trijumf selekcije Faruka Hadžibegića.

“Najzaslužniji za slavlje selekcije Faruka Hadžibegića bio je sjajni vezista Milana, Rade Krunić, koji je postigao prva dva pogotka na večerašnjem meču i otvorio put svojoj selekciji ka dragocijenom slavlju”, navodi se dalje u tekstu Mozzarta.

Srbijanski Sportklub navodi da “Ima čime da bude zadovoljan selektor Faruk Hadžibegić, a prije svega igrom Radeta Krunića”.

Ni podgoričke Vijesti nisu bile škrte na epitetima za igru BiH, posebno jer je ovo bio debi selektora Hadžibegića, koji je ne tako davno bio na klupi Crne Gore.

ČITAJTE I OVO: Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić nakon pobjede objasnio zašto je Miroslava Stevanovića poslao na tribine, za Edina Džeku kontaktirali i UEFA-u

“Silovit start Faruka Hadžibegića: Zmajevi pregazili Island u Zenici”, naslov je crnogorskih Vijesti gdje se još dodaje da je ovo bila borba protiv direktnog rivala za plasman na Euro te da:

“Na ruku Bosancima ide i kiks Slovačke protiv Luksemburga (0:0), pa već nakon prvog kola može da se kaže da su u pol-poziciji za 2. mjesto u grupi J, u kojoj je prvi favorit Portugal” – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.