Proslavljeni reditelj i oskarovac Danis Tanović poslao snažnu poruku: “Jedan lijepi osmijeh se vraća na lice”

Danis Tanović, proslavljeni reditelj i oskarovac, oglasio se na društvenoj mreži Instagram i podijelio vijest o svom sinu koji se oporavlja od teške nesreće koju je doživio.

“Jedan lijepi osmijeh se vraća na lice zahvaljujući uposlenicima poliklinike “Joško Glavić”. Nevjerovatno da je ovakva klinika uopšte postoji u našoj regiji. Vrhunski profesionalizam, nevjerovatne mašine i posvećeni terapeuti. Zahvalni smo im na svemu što rade za Orhana”, napisao je Tanović.

Podsjetimo, Orhana Tanovića je 11. februara automobilom na Drveniji udario Benjamin Spahović.

Orhan je nakon toga neko vrijeme bio u komi i doktori su mu se borili za život. Srećom, uspio je preživjeti i iz dana u dan je sve bolji. Nesreća je ipak ostavila posljedice, posebno na njegove noge, pa ovaj 17-godišnji dječak ponovo uči da hoda.

U međuvremenu, Spahoviću je Kantonalno tužilaštvo produžilo pritvor za još dva mjeseca.

Danis Tanović sa suprugom Maelys ima petero djece. Orhan je njihovo treće dijete i prvi sin u porodici, koji je rođen u Parizu.

Podsjećamo, Tanović je nedavno komentarisao slučaj na kojem se vidi kako nesavjesni vozač kroz centar Sarajeva prolazi brzinom od čak 140 kilometara na sat.

Suvozač je snimao vozača automobila marke Opel koji vozi od Doma sindikata prema Narodnom pozorištu, a upravo u dijelu kod Pozorišta prolazi brzinom od, kako se može primijetiti na kontrolnoj tabli, 140 kilometara na sat.

Nakon što se snimak počeo širiti društvenim mrežama, na Twiiteru se oglasio poznati reditelj Danis Tanović.

Njegovu objavu sa Twittera prenosimo u cijelosti:

“U ovoj je ulici nedavno nastradao moj sin koji se još uvijek oporavlja od posljedica nesreće. Do kada ćemo dozvoljavati da se ovakve stvari dešavaju? Postavite ležeće policajce po cijeli gradu, povečajte kazne, stavite kamere I za mjesec dana ćemo imati notmalan grad”, napisao je Tanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.