Ramić otvoreno poručio Dodiku: “Tvoj odlazak sa svih političkih funkcija smo tražili i nastavićemo tražiti”

Predsjednik Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) Emir Ramić otvoreno je progovorio o članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Odgovor Miloradu Dodiku na njegovo ponižavanje bosanskog identiteta u njegovom odgovoru na zahtjev IGK za njegovo smaknuće sa svih političkih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Mi smo gordi i ponosni čuvari bosanske države. Jer pitanje očuvanja bosanske države jeste pitanje očuvanja identiteta Evrope i svijeta. Ti koji pokušavaš na svaki način razoriti i narušiti organsku vezu bosanskog identiteta, ma gdje se on nalazi, i zemlje Bosne i Hercegovine radiš uzaludan posao.

Bosna ima svoje utemeljenje u stotinama godina svoje velike historije. Bosna je primarno država svih onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu. Ti nisi među njima. Ti zapravo sebe ne legitimišeš sa Bosnom.

Zato smo tražili i nastavićemo tražiti tvoj odlazak sa svih političkih funkcija.

Ne zaslužuješ ti veliku, ponosnu Bosnu.

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to bosanski identitet”, naveo je Ramić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.