Ramiz Salkić putuje po dijaspori i nedvosmisleno poručuje: Moramo biti spremni da branimo našu slobodu

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, boravio je u trodnevnoj posjeti Bošnjacima u Njemačkoj na poziv organizacije “Lilium bosniacum”.

Tokom posjete održao je tribine u džematima Fedžr, Penzberg i Islamskom centru “Ikre” na temu “Politička i sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini, sa posebnim osvrtom na bh. entitet RS”.

Tokom svojih obraćanja prisutnima potpredsjednik Salkić je istakao da sloboda i nezavisnost nisu trajne kategorije, te da moramo uvijek biti spremni da na svaki način branimo slobodu i nezavisnost jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

“Mi dok obilježavamo 30 godina nezavisnosti naše domovine trebamo znati da sloboda i nezavisnost nisu trajne kategorije. Sloboda i nezavisnost se borbom stiču i zbog toga moramo uvijek biti spremni na svaki način da branimo slobodu i nezavisnost jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Svi zajedno imamo veliku odgovornost danas kada se zagovara separatizam od strane sljedbenika ideologije ratnih zločinaca presuđenih za genocid da pokažemo odlučnost i spremnost da štitimo stečenu slobodu i nezavisnost.

Danas u mirnodopskim uslovima to se čini demokratskim metodama i zbog toga je potrebno ojačati naš demokratski kapacitet u Bosni i Hercegovini.

Zbog toga je neprocjenjivo važno učešće u izbornom procesu onih koji podržavaju slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine i suprotstavljaju se separatističkim idejama o podjeli Bosne i Hercegovine.

Snage koje negiraju genocid, veličaju ratne zločince i zagovaraju podjelu Bosne i Hercegovine moraju biti u demokratskoj proceduri poražene. Na svakom mjestu i u svakoj prilici zagovarajte eliminaciju posljedica genocida.

Nakon što su relevantni međunarodni sudovi utvrdili i presudili počinjenje genocida naša je obaveza, ali i obaveza cijelog civiliziranog svijeta, da eliminišemo posljedice genocida i dodatno sankcionišemo tu zločinačku politiku.

Mi za takav rezultat imamo kapacitet samo se trebamo pokrenuti i iskoristiti sve mehanizme koji nam stoje na raspolaganju u Bosni i Hercegovini i cijelom svijetu kroz aktivnosti naših državljana na lobiranju za eliminaciju posljedica genocida.

Ja sam ohrabren raspoloženjem i sviješću naših građana o važnosti ovih procesa tokom posjete, javnih tribina i razgovora sa našim građanima.

Nadam se i očekujem da će ova pozitivna energija pomoći na putu jačanja naših demokratskih kapaciteta radi eliminacije sistemske diskriminacije Bošnjaka u bh. entitetu RS, dokidanja aparthejda i negiranja bosanskog jezika u obrazovnom procesu u bh. entitetu RS”, poručio je Ramiz Salkić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.