Rinko Golubović “u sridu”: “Bravo Bogiću, pokazao si miševima šta je integritet…”

Dosta pažnje u javnosti je privukla ovih dana reakcija Rinka Golubovića, našeg poznatog spikera, novinara, voditelja, čovjek iza kojeg je 50 godina duga karijera u medijima, koji je među prvima reagirao na političke igre koje su za posljedicu imale odluku Bogića Bogićevića da povuče kandidaturu za prvog čovjeka Sarajeva.

Nakon što je Bogićević izglasan u Gradskom vijeću, on je u uputio oštro intonirano pismo predsjedavajućem Jasminu Ademoviću.

Definitivno je potvrdio da odbija mandat, te tako demantirao sve špekulacije o promjeni svojeg stava.

“Bravo Bogiću, pokazao si malim miševima šta je integritet, šta je riječ i odluka, šta je moralnost i principijelnost. Dobili su šamar, ali, nažalost, te osobe to ne osjećaju. Ponovo drčno, bezobrazno se šepureći u svojoj samovažnost, izlaze za govornicu Vijećnice ili se “slikaju” pred mnogobrojnim TV kamerama, nastavljajući se “prati” i sebe hvaliti”, napisao je Golubović.

Potaknut dešavanjima proteklih dana predložio je izmjene u sistemu zemlje kako bi se Bogić Bogićević kao Srbin iz Federacije mogao kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

“Ko to kaže da BiH nije jedna izborna jedinica. Kažu nacionalisti, genocidaši, oni koji su i doveli do rata i još ratuju. Hoću osim konstituvnih da budu birani i Romi i Jevreji i Bosanci, Makedonci i Slovenci. Hoću da budu birani najbolji i najstručniji. Imam pravo da sanjam BiH i to mi niko ne može oduzeti”, poručio je emotivo Rinko Golubović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.