Robert Dacešin i Enis Bešlagić proveli vrlo zanimljivo popodne u Bingu: Odigrali su partiju “kofer karlinga”

Robert Dacešin, jedan od najboljih i najpopularnijih putopisaca u regiji koji je obišao pola svijeta, posjetio je Enisa Bešlagića u Bingo City Centru kako bi mu otkrio nekoliko sjajnih trikova za pakovanje kofera i pripremu za novu neobičnu teritoriju na kakvoj se trenutno Bešlagić nalazi.

“Na bilo koje putovanje najvažnije ti je da poneseš knjigu, slušalice za podcast, punjač, kišobran i zdrave grickalice”, ovako je dao koristan savjet Dacešin i Enisu uručio poklon – peškir koji se brzo suši kako bi ga podsjećao na ovo gostovanje.

Enis i Robert su se prvi put danas sreli i u kratkom razgovoru razmijenili iskustva sa svojih putovanja, a Dacešin je otkrio i ljepotu Bosne i Hercegovine koju mnogi ne vide i ne cijene.

“Što više putujem, to bih sve više živio ovdje, jer Bosna i Hercegovina je lijepa zemlja i ima sve, tako da ne moraš nigdje da ideš iz nje.

Recimo u jednom danu u Bosni i Hercegovini možeš obići čak deset vodopada. Mislim da trebamo imati veću ljubav prema zemlji, a moja misija je ta da ja pokažem ljudima kako je Bosna i Hercegovina jedna moćna zemlja”, zaključio je Dacešin.

U znak zahvalnosti, Enis je pozvao Roberta da odigraju i jednu igru koju sigurno nikada nije igrao, a to je “kofer karling” u čemu su im pomogli i slučajni kupci u Bingo City Centru.

Pravila “kofer karlinga” su jednostavna.

Crveni kofer na točkićima se prvi odguruje i postaje meta.

VEZANI TEKST: Bingo iznenadio bh. glumca: Pogledajte kako izgleda “dom” Enisa Bešlagića u supermarketu

Iz jednog poteza učesnici igre trebaju dokotrljati svoj kofer što bliže crvenom koferu.

Koferi Enisove ekipe bili su plavi, a koferi Robertove ekipe bili su crni – prenosi Klix. Koferom se može izbiti protivnički, a ekipa koja bude imala najbliži kofer crvenom smatra se pobjedničkom.

Osim što su se odlično zabavili i nasmijali, vrijedne nagrade su ponijeli učesnici ove neobične igre u kojoj je pobjedio tim Dacešina sa 2:1.

Pogledajte šta su zabilježile kamere.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.