Samo u BiH: Pijan nazvao Hitnu, kada su mu došli na kućnu adresu, ukrao im vozilo

Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno je da je u srijedu oko 1:45 sati prijavljena krađa vozila Hitne pomoći.

– Kako je prijavljeno, po pozivu osobe inicijala S. K. iz Brčkog, tim Službe hitne pomoći je došao na adresu u ulici H. Šalapića u Brčkom, da bi nakon ulaska medicinskog tima u kuću, osoba S. K. otuđila vozilo Službe hitne pomoći i udaljila se u nepoznatom pravcu – navode iz policije.

Odmah nakon zaprimanja prijave, organizirane su hitne mjere potrage za otuđenim vozilom.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske-Policijska stanica Modriča, otuđeno vozilo i lice S.K. su pronađeni na području Modriče.

O događaju je upoznat dežurni tužilaca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nakon čega je izvršen uviđaj na licu mjesta i otuđeno vozilo je vraćeno predstavnicima JZU Brčko.

Kod lica S.K. rođen 1979. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen u ul. H. Šalapića, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,8 promila, te je isti lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Krađa” – navedeno je u saopćenju.

Iz PU Doboj ranije su saopćili da je S. K. uhapšen u 3.45 sati, te da je vozilo Hitne pomoći pronađeno na parkingu benzinske pumpe na području Modriče.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.