Šef Zmajeva Adis Bećiragić u pravom bosanskom stilu odgovorio selektoru Njemačke na “provokaciju”

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić najavio je duel protiv Njemačke u okviru 2. kola grupne faze Eurobasketa koji se u subotu igra u Kelnu s početkom u 14:30 sati.

Bećiragić je nakon treninga rekao da su svi igrači zdravi i spremni za meč, ali da se naš tim mora pripremiti za duel protiv izuzetno jake ekipe koja će imati i prednost domaćeg terena i “organizacijske situacije”.

Ipak, vjeruje da naš tim može pokazati inat i izdići se iznad toga.

“Naravno da smo spremni, ali to ćemo tek vidjeti sutra, ali kao što sam i prije rekao, očekuje nas duel protiv jedne izuzetno jake ekipe, sa svim prednostima domaćeg terena i ‘organizatorske situacije'…

Naravno, organizator uvijek ima određene prednosti, ali se nadam da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Svi igrači su spremni i zdravi”, rekao je Bećiragić.

Dalje je rekao kako vjeruje da će naši igrači dodatno popraviti igru u odnosu na meč protiv Mađarske, a prokomentarisao je i činjenicu da su se Nijemci na svom posljednjem treningu vježbali način na koji će zaustaviti Nurkića.

“Protiv Mađarske smo imali situaciju da su igrači u pojedinim trenucima stajali na pogrešnom mjestu, ali nema se tu sada puno promijeniti, već samo dodatno popraviti.

Što se tiče Nurkića i to što se Nijemci pripremaju za njega, to je igrač za kojeg se svi moraju pripremiti, a on opet odigra 20 minuta i postigne 20 poena. A šta da je igrao 40?”, šaljivo se zapitao selektor.

Za kraj, odgovorio je na izjavu selektora Njemačke Gordona Herberta koji je rekao da uopšte ne poznaje reprezentaciju BiH, da ne zna naše igrače i da nema nikakve informacije o našim igračima. Također, rekao je da poznaje samo Musu i to kao igrača Brooklyna.

Bećiragić je prvobitno “odbranio” svog kolegu u kontekstu izjave da se nisu pripremali za duel protiv naše selekcije, ali mu je i gospodski odgovorio s obzirom na to da je rekao da ne poznaje naše igrače.

“Možda je i istina da se nije pripremio za utakmicu protiv BiH, ali je već jutros sigurno naučio puno toga.

I mi smo se tek jutros krenuli pripremati za Njemačku, ne vjerujem da je on mislio nešto loše u toj izjavi, vjerovatno je želio reći da se ide korak po korak, ali to što je rekao da ne poznaje naše igrače može biti nedostatak njegovog znanja ili čak provokacija”, završio je Bećiragić – prenosi Klix.

Duel između Bosne i Hercegovine i Njemačke igra se u subotu od 14:30 sati u Lanxess Areni u Kelnu.

VEZANI TEKST: Selektor košarkaša Njemačke Gordon Herbert uoči meča sa Bosnom i Hercegovinom šokirao javnost, ne zna za Nurkića? “Znam samo Musu iz Netsa”

Naši košarkaši su, podsjećamo, u prvom kolu pobijedili Mađarsku rezultatom 95:85, dok je Njemačka bila bolja od Francuske rezultatom 76:63.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.