Selektor košarkaša Njemačke Gordon Herbert uoči meča sa Bosnom i Hercegovinom šokirao javnost, ne zna za Nurkića? “Znam samo Musu iz Netsa”

Košarkaška reprezentacija Njemačke savladala je sinoć Francusku rezultatom 76:63, a selektor Njemačke bio je zadovoljan pobjedom, ali je tokom .

Na press konferenciji je Gordon Herbert govorio i o sljedećem meču kojeg će njegovi izabranici igrati na Evropskom prvenstvu.

Kolega Semir Mustafić sa televizije N1 ga je upitao koliko poznaje svog sljedećeg protivnika, na šta je Herbert odgovorio dosta neočekivano.

“Iskreno, nemam uopšte informacija o njima. Moj fokus je bio u potpunosti na Francuskoj. Znam Musu iz Netsa, i to je sve. Izvinite.

Pobijedili su danas, dobra su ekipa i znam da u vašoj zemlji imate veliku košarkašku tradiciju”, odgovorio je selektor Njemačke.

Herbert očito nije čuo za “izvjesnog” NBA-jevca i člana Portlanda, Jusufa Nurkića, koji je bio jedan od najboljih igrača u posljednja tri meča koju je igrala reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Niti sa kapitena Halilovića, Sulejmanovića, Gegića, i ostale koji igraju po renomiranim evropskim klubovima.

Ko zna šta će o tome misliti “nepoznati” centar Bosne i Hercegovine, ili “Musa iz Netsa” i da li će ova izjava poslužiti kao dodatna motivacija..

Narednu utakimicu naša selekcija igra već u subotu, 3. septembra, i to upravo protiv Njemačke.

VEZANI TEKST: Šef Zmajeva Adis Bećiragić u pravom bosanskom stilu odgovorio selektoru Njemačke na “provokaciju”

Sretno Zmajevi!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.