Senijad Ibričić izjavom podigao fudbalsku javnost na noge: Što se mog kuma tiče, mislim da može preći u Hajduk

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić govorio je za hrvatske medije dan nakon što se oprostio od profesionalnog fudbala.

U jednom trenutku je spomenuo i Edina Džeku, inače svog velikog prijatelja, a svojom izjavom vjerovatno je digao i cijeli Split na noge.

– Upoznali smo se u mladoj reprezentaciji, tu smo odigrali par utakmica. Bilo je još dobrih igrača u generaciji, Ibišević, Salihović.

Dosta nas je prešlo u A reprezentaciju. Nastavili smo se družiti i kako smo imali slične početke, nas dvojica smo se našli.

Slični smo karakteri.

Više od deset godina smo dobri prijatelji. Kad završiš karijeru ostaju ti samo sjećanja i ljudi, prijateljstva. Sretan sam što sam preko nogometa upoznavao takve ljude.

Džeko i ja smo povezani i familijarno. On je kum mom sinu, ja njegovoj kćeri. To je nešto posebno, kaže Ibričić, a prenosi Index.hr.

Uslijedilo je pitanje o povezivanju Džeke i Hajduka u medijima.

– On je isto vidio kakav je to klub, sve mu se svidjelo pa je normalno da je bila takva priča. U dosta navrata dok sam igrao u Splitu dolazio je na utakmice. Poslije smo išli i na ljetovanja.

Ništa nije nemoguće, evo vidite da dolaze momci poput Kalinića i Livaje. Teško je sad očekivati Džeku ili Ivana Perišića koji su još na vrhunskom nivou, ali daj Bože da ih sve jednom vidimo u dresu Hajduka.

Što se mog kuma tiče, mislim da ta šansa postoji, rekao je Senijad.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.