Senzacija u svijetu fudbala: Lionel Messi nakon 23 godine napustio Evropu i zvanično potpisao za Beckhamov Inter Miami

Argentinski nogometni čarobnjak Lionel Messi zvanično je novi igrač MLS ekipe Inter Miami u koju dolazi kao slobodan igrač iz Pariza.

Argentinac je službeno potvrdio kako će naredne sezone zaigrati u Sjedinjenim Američkim Državama.

”Donio sam odluku da odem u Miami. Još nije sve dogovoreno, ostaju neke stvari, ali odlučio sam na taj korak.

Ideja je bila ako ne vratim u Barcelonu, da ću napustiti Evropu, maknuti od reflektora velikih stadiona i posvetiti se porodici”, njegove riječi prenosi Fabrizio Romano.

O Messijevoj budućnosti mnogo se pričalo i špekulisalo mjesecima. Da će napustiti Paris Saint Germain, znalo se već neko vrijeme, a glavne dvije opcije bile su povratak u Barcelonu ili rekordan ugovor koji je stigao iz saudijskog Al-Hilala.

Međutim, Messi je na kraju završio na potpuno trećoj strani, u Sjedinjenim Američkim Državama. Njegov novi klub bit će Inter Miami, s kojim je potpisao ugovor i takmičit će se u tamošnjoj MLS ligi.

Riječ je o klubu čiji je prvi čovjek slavni engleski reprezentativac David Beckham. Osim vlasničke pozicije, Beckham je u Inter Miamiju i predsjednik kluba, a uz njega klub vode Jorge i Jose Mas.

Iako je kroz Inter Miami posljednjih godina prošlo nekoliko popularnih evropskih nogometaša, trenutno situacija nije sjajna. Ekipa niže poraz za porazom i nalazi se na posljednjem mjestu Istočne konferencije MLS lige.

Upravo bi Messi trebao “oživjeti” klub, a nema dileme da je klub s Floride preko noći postao popularan u cijelom svijetu te da će dobiti milione novih fanova.

Inter Miami je Messija predstavio istog dana kada se u medijima počela javljati informacija da bi mogao preći u ovaj klub, tako da u američkoj ekipi nisu dugo čekali da predstave najveću zvijezdu u svojoj historiji.

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena tako će nakon skoro 24 godine napustiti Evropu.

Na Stari kontinent stigao je 2000. godine kao dječak iz matičnog Newell'sa u Barcelonu i tu krenuo s pisanjem historije što ga je na kraju dovelo do rekorda koje je teško i nabrojati – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.