Sergej Trifunović “okačio na društvenim mrežama” pismo pokojnom Miloševiću: Pamtimo tenkove… Vukovar, Sarajevo, Srebrenicu…

Glumac i donedavno predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović okačio je na društvenim mrežama zanimljivo pismo upućeno pokojnom Slobodanu Miloševiću.

U pitanju je čitulja objavljena u Politici, koju potpisuju „građani Srbije Nada, Srećko, Živko, Sloboda, Vesela i Mile Ćurčić“.

„Slobodane Miloševiću, hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile hiljade, za strah i neizvesnost, za promašene živote i generacije, snove koje nismo ostvarili, za užase i ratove koje si, ne pitajući nas, u naše ime vodio, za sav teret koji si nam na pleća natovario.


Pamtimo tenkove na ulicama Beograda i krv na njegovim pločnicima. Pamtimo Vukovar. Pamtimo Dubrovnik. Pamtimo Knin i Krajinu. Pamtimo Sarajevo. Pamtimo Srebrenicu. Pamtimo bombardovanje. Pamtimo Kosovo. Tek ćemo ga pamtiti. I sanjati.

Sećamo se poginulih, ranjenih, unesrećenih, izbeglica. Sećamo se svojih uništenih života”, okačio je Sergej Trifunović na svom Instagramu.

Podsjećamo, na jučerašnji dan bila je 31. godišnjica devetomartovskih demonstracija, na kojima je režim Slobodana Miloševića bio prvi put ozbiljno uzdrman.

Trifunović je naveo da aktuelnu vlast to ne zanima, dodajući da to ništa nije smiješno.

“Na tu temu, ništa više nije smiješno, razbibriga i zabava, a izbori su za manje od mjesec dana. Ovo su posljednji momenti ako želimo da postanemo zdravo društvo, a ne rastrojena plemenska zajednica – zaključio je Trifunović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.