Slavni kultni fudbaler je veliki fan Edina Džeke, ponizio Lukakua: “Mogu ostali davati po tri gola, ali mi se ne sviđaju”

Proslavljeni italijanski fudbaler Antonio Cassano biranim riječima govorio je o Edinu Džeki i poručio kako ga preferira u odnosu na Romelua Lukakua.

Cassano je sinoć učestvovao na manifestaciji Sportski festival u Trentu gdje je dao intervju za Bobo TV.

Jedna od tema bila je ovosezonska Serija A, a Cassano i dalje smatra Juventus prvim favoritom i očekuje da će se s Interom boriti za Scudetto.

“Favoriti su, bez dvojbe, Juventus i Inter. Nerazzurri su osvojili titulu prošle godine i odlično krenuli kako bi odbranili titulu. Napoli je krenuo odlično i djeluje da Spalletti radi dobar posao. Iza njih vidim Milan, Romu i Lazio”, rekao je Cassano.

U nekoliko navrata tokom karijere nekadašnji nogometaš Milana, Intera, Reala i Rome hvalio je Edina Džeku. Ponovo je iskoristio priliku da oda priznanje Zmaju.

“Lukaku ili Džeko. Sviđa mi se Džeko više. Ostali mogu postići tri gola po utakmici, ali mi se ne sviđaju. Dopadaju mi se i napadači poput Benzeme i Lewandowskog”, dodao je Cassano.

Cassano, kojeg su odmilja zvali i Fantantonio, važio je za najvećeg talenta svoje generacije u italijanskom nogometu. Poznat je bio po sjajnoj tehnici, ali i kontroverznom ponašanju na terenu i van njega što ga je spriječilo da ostvari i veću karijeru. Međutim, tokom karijere nastupao je za brojne velikane poput Milana, Reala, Intera, Rome, a bio je i član Sampdorije, Parme i Barija prije nego što je završio karijeru 2017. u dresu Verone – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.