Slučaj u BiH, prvo došli “Golfom”, pa se pojavio kamion: U gluho doba noći uhvaćeni kako kradu na groblju

Policijski službenici Policijske stanice Mostar u noći s četvrtka na petak priveli su dvije osobe zbog sumnje da su krali mesingane predmete s mostarskih groblja.

Oko 4:25 sata patrola policije je pri obilasku staničnog područja, pored ceste M17, u mjestu Drežnica, primijetili vozilo marke Golf III za čijim se upravljačem nalazio A.Š. (1984.) iz Sarajeva.

Nakon desetak minuta pojavilo se teretno motorno vozilo marke Renault kojim je upravljao M.Z. (1989.) iz Širokog Brijega. Isti je iz vozila izbacio putničku torbu u kojoj su se nalazili dva mesingana svijećnjaka, tri nadgrobne mesingane alke, mesingani nosači i par rukavica.

Zbog sumnje da su navedene stvari predmet kaznenog djela osobe su privedene, a vozila parkirana u krug Policijske uprave Mostar, saopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Podsjećamo, u vrijeme uskršnjih blagdana građani su prijavili više krađa ukrasnih ručica s grobnica na mostarskim grobljima “Masline” i “Raštani”.

Policijskim radom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj ili više njih u razdoblju od 16. do 19. aprila 2022. godine s 80 grobnica ukrao preko 220 ukrasnih ručica od mesinga, a tom prigodom počinitelji su na više grobnica oštetili i srušili vaze za cvijeće te lampione.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.