Sportska euforija stiže bh. navijače, Edin Džeko “sve karte bacio na stol”, progovorio je o baražu za Euro: Želimo se plasirati na veliko takmičenje i obradovati navijače

Sportska euforija stiže bh. navijače. Lana Pudar je danas u na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Na ljeto najbolju bh. sportistkinju čekaju Olimpijske igre u Parizu, a BiHiščekuje svoju prvu olimpijsku medalju. U međuvremenu, bh. fudbaleri u martu igraju utakmice baraža za Evropsko prvenstvo u fudbalu i naša reprezentacija ima priliku plasirati se po prvi put na ovom takmičenje. Svi se nadamo da će i Lana i fudbaleri učiniti naciju ponosnom.

Nešto više od mjesec dana ostalo je do polufinalne utakmice baraža za odlazak na Euro u kojem će reprezentacija BiH za protivnika imati selekciju Ukrajine, a o šansama naše selekcije za Nogometni savez govorio je kapiten Edin Džeko.

Napadač Fenerbahčea i bh. reprezentativci igraju standardno za svoje klubove i u dobroj su formi pred važan meč za nacionalni tim.

Džeko ističe da je to jedan od važnih faktora pred predstojeće okupljanje.

“Dobra je stvar što je većina igrača u takmičarskoj formi i što igra zapažene uloge u svojim klubovima. To je jedan od preduslova za dobar rezultat, a bit će lakše i selektoru sastaviti ekipu kada na raspolaganju ima igrače koji su u takmičarskom ritmu.

Što se tiče šansi za plasman, one postoje, bez obzira na ime protivnika. Jasno je da je Ukrajina odličan rival, a imali smo i priliku odmjeriti snage protiv njih i znamo šta da očekujemo. Međutim, igramo kući, pred našim navijačima i imamo svoje šanse za prolazak dalje.

Kao što selektor kaže, ne treba to biti neka lijepa utakmica za gledanje već fajterska, sa puno trke, zalaganja, nadmudrivanja.

Znam da ćemo sigurno dati sve od sebe za plasman na Euro, kako bismo obradovali navijače, ali i sami sebe jer smo željni nastupa na velikim takmičenjima”, rekao je Džeko.

O reprezentaciji Ukrajine kaže da imaju nekoliko sjajnih pojedinaca.

“Njihova forma je fantastična. Većina ih igra u jakim evropskim timovima, ali kao ekipa su veoma uigrani. Bolji dio ekipe im je vezni red, u kojem igraju i najiskusnija imena, tako da ćemo upravo u sredini i voditi najveću bitku protiv njih. Iskusna su ekipa s igračima, koji se znaju nositi s pritiskom i to iskustvo je ujedno i njihova prednost kao ekipe”, dodao je.

Naš kapiten bilježi dobre nastupe u turskoj ligi gdje je najbolji strijelac, a njegova ekipa se bori za titulu prvaka.

“Svoje nastupe gledam kroz prizmu rezultata Fenerbahčea jer nikad isključivo nisam gledao na sebe kao pojedinca. Od lične statistike, mnogo bitniji mi je taj timski učinak i po tome i gledam sve ono što se dešava. Za protivnika imamo odličnu ekipu, koja također dobro igra i jasno je da ćemo se mi i Galatasaray do samog kraja boriti za naslov prvaka.

Sitnice će na kraju presuditi, a nadam se da ćemo mi napraviti manje grešaka u odnosu na protivnika”, kaže Džeko kojem se u Fenerbahčeu odnedavno priključio i saigrač iz reprezentacije Krunić.

“Krunić je profesionalac”

“Rade je odmah upao u mašinu, ali sa obzirom na njegovo iskustvo igranja u Seriji A, mislim da mu to nije predstavljalo neki veliki problem.

Krunić je profesionalac i igrač koji nam je bio potreban.

Vjerujem da će nam pomoći u nastojanjima da Fenerbahče osvoji naslov.

ČITAJTE I OVO: Čudo Bosne i Hercegovine: Lana Pudar oduševila nakon osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu!

Uostalom, činjenica da je od samog početka odmah zaslužio svoje mjesto u ekipi, dovoljno govori o njemu i njegovim kvalitetima”, zaključuje Džeko.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.