Sramni Milorad Dodik nakon sastanka s Escobarom “udario” na Željka Komšića, a prozvao je i Šefika Džaferovića

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik “kontraški” je pozvao američkog diplomatu Gabriela Escobara na intervencije protiv svih koji “zveckaju oružjem”.

-Rekoše mi kolege kako je Komšić izjavio da neće biti rata, pa ko je pozivao na rat nego on, hoćete da vam donesem ovdje izjave koliko je puta to govorio.

Ja sam imao muški razgovor sa Escobarom. Sastanak sa Komšićem i Džaferovićem je ubod komarca. Sastanak mene i Escobara je susret džinova, kazao je Dodik komentarišući jasnu poruku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željkoa Komšića koji je prenoseći stav Gabriela Escobara zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država i specijalnog izaslanika predsjednika Joea Bidena kazao nakon sastanka da rata neće biti.

Dodik je nakon sastanka sa Escobarom kazao o istoj temi kazao: – Oni koji su pozivali na rat imaju prilike da to razjasne s gospodinom Escobarom.

Pozvao je američkog diplomatu na intervencije protiv svih koji “zveckaju oružjem”.

“Istina je da je rekao da niko ne može unilateralno rušiti Dejton. Slažem se da Dejton ne treba rušiti, ali on se konstantno ruši”, dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da su on i Escobar “stari prijatelji” i da se poznaju još iz vremena kada je Dodik bio premijer entiteta RS.

Na upit novinara  da li smatra da će ovo što radi ugroziti trenutni položaj entiteta RS u BiH Dodik je odgovorio da ne smatra.

“Naša je procjena da položaj RS neće biti ugrožen”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.