Srbijanska pjevačica Marija Šerifović pomalo iznenadila javnost: Uradila sam DNK test da bih saznala svoje porijeklo

Srbijanska pjevačica Marija Šerifović uradila je DNK test kako bi saznala svoje porijeklo, a nakon ovog testiranja, kako je navela, saznala je mnogo zanimljivih informacija o sebi i svojim precima.

Šerifović je ispričala da je imala veliku želju saznati svoje porijeklo pa je tako sa javnosti podijelila i rezultate koje je dobila.

“Šerifovići su bili ozbiljni bogataši u Vranju i krenula sam ‘kopati’ i vidjeti ko su bili i šta su bili.

Postoje razne stvari u gradskom muzeju od strane mojih pradjedova, ali saznat ću, pošto želim baš precizno da se bavim time. Čak sam nedavno i uradila jedno DNK istraživanje, moje genetsko odakle sve vučem korijene.

To se radi putem pljuvačke i to istraživanje traje nekih 45 dana i onda dobijate precizno geografski odakle potječu vaši koreni“, rekla je pevačica u emisiji „Sceniranje“ i dodala:

“Dakle, mene ima gdje me nema. Nema me u Kini, Australiji i na Novom Zelandu, ali 60,9 posto je to Grčka i Balkan, što je i logično imajući u vidu našu historiju.

Tu sam saznala još i da imam problem sa glutenom. Zabavno je znati odakle potječete”.

O roditeljima

Šerifović je progovorila o odnosu sa roditeljima, ali i o njihovom razvodu i kako ga je preživjela.

Pjevačica je istakla da roditelje ne može niko da bira, ali da svoje ne bih mijenjala jer su je učinili onakvom kakva danas jeste.

– Rekla bih da su njihove uloge podjednake. Roditelje ne možemo da biramo. Da li bi ih mijenjala? Vrlo vjerovatno da ne bih, jer da sam bilo koga promijenila u tom spoju.

Bila bih vjerovatno neka obična i dosadna osoba, a ja to ne mogu da zamislim. Jer bilo šta što je dosadno i obično niko to ne pamti.

Ključna je uloga to što sam imala ovakve roditelje. Njihova želja je bila da od 18 godine počnem da se bavim ovim poslom, pa je tu negdje i bila glavna odskočna daska i njihova najviša podrška – istakla je pjevačica u emisiji “Sceniranje”.

Voditeljicu interesiralo je kako je razvod njenih roditelja uticao na nju. Pjevačica je istakla da taj momenat na nju nije uticao i da je uopšte nije zanimao.

– Nije taj momenat uticao na mene ili me zanimao, jer sam se ja te godine preselila u Beograd. Ja sam krenula svojim životom i rekla im da rade šta hoće.

Trebali su to da urade još davnih dana, nego da gledamo razne cirkuse. To je moj jedini javni apel na sve ljude koji imaju djecu.

Bolje da im priušte zdrave i nasmijane roditelje nego paklena djetinjstva gdje djeca zbog svojih roditelja moraju da preživljavaju šta god. To je moj stav, ne mora da znači da je ispravan, ali je moj – rekla je pjevačica.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.