Startao EXPO, najveća smotra privrede na svijetu u Dubaiju na kojoj će učestvovati i BiH

U Dubaiju je spektakularnom ceremonijom otvorena jedna od najvećih smotri privrede u svijetu – EXPO 2020, a svečanoj ceremoniji prisustvovala je i delegacija iz Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo mi smo nedavno objavili vijest da BiH neće prisustvovati na ovo sajmu, kako je za Klix.ba kazao tada Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

Prosto za nepovjerovati, istekao rok za prijavu: Bosna i Hercegovina neće se predstaviti na EXPO 2020 u Dubaiju

Kako je sada za Klix.ba iz Dubaija kazao Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo, EXPO biti otvoren i za posjetioce, a prema prognozama organizatora, u narednih šest mjeseci se očekuje da će EXPO posjetiti oko 25 miliona ljudi iz cijelog svijeta.

“Veoma smo sretni što smo ovdje, uprkos izazovima koji su nas usporili i zbog kojih smo zamalo propustili ovu izuzetnu priliku. Nisam stigao biti na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zbog ovog putovanja, ali sam ponosan na Skupštinu KS-a koja je dala jednoglasnu i bezrezervnu podršku ovom projektu”, kazao je Delić.

Podtema predstavljanja BiH na EXPO 2020, kako je kazao, su prilike, a svojim dolaskom kaže da šalju poruku da su prilike sve što BiH treba, te da će naša zemlja uvijek naći način da ih iskoristi.

“Imamo znanje, entuzijazam i energiju naše mladosti, a prilike su sve što nam treba da pokažemo svijetu da Bosna i Hercegovina može ići u korak s globalnim tokovima, bez obzira na sve što smo do sada prošli, a prošli smo mnogo.

Želim iskoristiti ovaj trenutak, ali i narednih šest mjeseci koji su pred nama i posvetiti ih svima koji vjeruju u bolju Bosnu i Hercegovinu, koji sanjaju da je ona zemlja za sve nas koji možemo i hoćemo da je gradimo po mjeri svih nas”, istakao je Delić, te poručio kako neuspjeh nije opcija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.