in ,

Stefan Schwarz direktno iz Njemačke zagrmio: “RS je entitet genocida i nema pravo postojati!”

Stefan Schwarz povodom obilježavanja neustavnog tzv. dana RS

Stefan Schwarz, koji je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu devedesetih godina kao mladi političar CDU-a i zastupnik njemačkog Bundestaga bio jako angažiran za BiH, izjavio je povodom obilježavanja neustavnog tzv. dana RS da Dejtonski mirovni sporazum mora biti zamijenjen modernim evropskim ustavom.

– Pomirenje započinje tako što ćemo govoriti istinu: Republika Srpska je entitet genocida i nema pravo postojati. Dejton i RS moraju biti zamijenjeni modernim evropskim ustavom – istakao je Schwarz u svojoj objavi na Facebooku.

On je napomenuo kako političari poput Milorada Dodika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, 9. januar “slave” kao “osnivanje Republike Srpske”, podsjetivši da je iza svega stoji osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić.

– Taj je entitet natopljen krvlju desetina hiljada nevinih žrtava genocida koje su ubijene u Prijedoru, Foči, Srebrenici i Žepi i stotinama drugih gradova i sela iz samo jednog: jer nisu bili Srbi“ – napisao Schwarz te je uspostavljanje RS-a ocijenio najvećom nedaćom otkako su Hitler i Staljin počinili genocid u Evropi.

Naglašava kako je u istočnoj Bosni započelo planiranje i izvršenje genocida u ime narodne politike.

– Prije nego što je ubijeno 8.400 civila u Srebrenici već je bilo više od 90 hiljada nevinih žrtava planiranog genocida, u sklopu kojeg su sistemski protjerivani i ubijani svi koji nisu bili Srbi. Ono što danas, kao Republika Srpska, čini 49 posto teritorija Bosne i Hercegovine i znatno manje stanovništva, izgrađeno je na ubistvima, mučenjima, pljačkama, raseljavanjima i silovanjima – a međunarodna zajednica to tolerira – kategoričan je Stefan.

Nezapamćen skandal: Zastupnici iz njemačkog Bundestaga i pokrajinskog Parlamenta čestitali tzv. dan RS!

Zemljotres! Ovaj put epicentar u BiH