Stevandić kao da je u paralelnom univerzumu: “Mi smo bili gospoda i dozvolili da Dan državnosti BiH bude obilježen u Banja Luci”

Posljednje Vijesti

Nakon obilježavanja Dana državnosti BiH u Banja Luci, u pojedinim medijima pojavile su se informacije da će tzv. Dan RS-a, 9. novembar biti obilježen i u Sarajevu.

Face je kontaktirao Nenada Stevandića, lidera Ujedninjene Srpske o ovim navodima ali i informacijama da će  tzv. Dan RS-a biti obilježen ni manje, ni više nego na Baščaršiji.

“Želim postaviti prema mom mišljenju civilizacijsku paralelu, jer niti je 25. novembar dan koji ima ikakve veze sa zakonodavstvom u Banjaluci, kao što 9. januar nema ništa sa zakonodavstvom u Sarajevu, odnosno Federaciji.

Mi smo bili gospoda i dozvolili da Dan državnosti bude obilježen u Banja Luci bez ijednog incidenta. Da li ćemo mi imati takav gospodski pristup ukoliko mi obilježimo 9. januar u Sarajevu, pošto smatram da ta dva praznika imaju isti zakonski status. To je civilizacijska paralela, a ne provokacija i imao sam namjeru da potaknem na priču da razumijevanje mora da ima dvije strane”, rekao je Stevandić za FACE.

Stevandić je potvrdio mogućnost održavanja dana RS-a u Sarajevu, ali da će to biti na Baščaršiji nije mogao sa sigurnošću potvrditi.

Kontaktirali su i Nenada Nešića, lidera DNS-a ali na njihove upite nije odgovorio.

Leave your vote

-2 points
Upvote Downvote