Stevandić žestoko napao Zvizdića: “Sa predsjedavajućim vanjskopolitičkog odbora njemačkog Bundestaga, je govorio o pitanjima za koje je nadležno Predsjedništvo BiH”

“Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić zloupotrijebio je funkciju tokom današnjeg sastanka u Berlinu sa predsjedavajućim vanjskopolitičkog odbora Bundestaga Michaelom Rothom, jer je govorio o pitanjima za koje je nadležno Predsjedništvo BiH”, tvrdi šef Srpskog kluba u Predstavničom domu Nenad Stevandić.

“Nije sporno da se svaki parlamentarac može sastajati sa bilo kim, ali je u ovom slučaju jasno da je Zvizdić sebi nezakonito prisvojio ulogu koju ima Predsjedništvo BiH i vođenje spoljne politike, te odlučivanje o spoljno političkim pitanjima”, ocijenio je Stevandić.

On je zaključio kako je Zvizdić sebi preuzeo i funkciju ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine jer tokom susreta procjenjuje gdje je potrebno da se raspoređuje vojska.

“Imamo potpuno rasulo u institucijama BiH da se ne zna ko je za šta nadležan i ko se čime bavi. Što se tiče bezbjednosnih pitanja u BiH i RS mi smatramo da nema nikakvih problema za snage koje su došle u organizaciji EUFOR-a jer RS nema namjeru nikoga da napada i čak šta više dobrodošli su da čuvaju mir, unutrašnje i vanjske ‘granice’ Republike Srpske”, smatra Stevandić.

On je rekao da Zvizdić želi da pošalje poruke kojima bi EUFOR predstavio kao “pomoć jednom od entiteta i jednoj strani u BiH, što dovodi do zavade među ljudima i nepotrebne konfrontacije, napominjući da je riječ o političkoj zluradosti” – prenosi N1.

Denis Zvizdić je na današnjem sastanku u Berlinu sa Rothom rekao da je broj vojnika u okviru Misije EUFOR-a u BiH potrebno dodatno povećati i stacionirati na ključna područja u BiH, poput Brčko Distrikta.

On je pozvao Njemačku da se vrati u Misiju EUFOR-a, uz obrazloženje da bi to bio veliki podstrek za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.