Stigle su novosti sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, objavili su kako jačaju saradnju s Varšavom: Preko glavnog grada Poljske putujte u New York

Međunarodni aerodrom u Sarajevu objavio je informaciju kako će svi putnici koji su zainteresovani za putovanje u New York dobiti mogućnost da putuju iz glavnog grada BiH uz presjedanje u Varšavi.

Još tokom 2022. godine, uz pomoć Ambasade Poljske u BiH pokrenut je projekat direktnog leta na relaciji Varšava – Sarajevo koje izvodi poljska nacionalna aviokompanija LOT.

Prema rasporedu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, letovi na relaciji Sarajevo – Varšava obavljaju se jednom dnevno u poslijepodnevnim satima.

Svakako će informacija da će aerodrom u Varšavi moći biti i veza sa New Yorkom obradovati sve one koji žele otputovati u ovaj američki grad.

Nakon zimske pauze, najveća poljska aviokompanija je 27. marta ponovno uspostavila letove na relaciji Sarajevo – Varšava.

“Ova aviolinija je uspostavljena u maju kao rezultat intenzivne saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo s USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam),

u sklopu koje je uspješno pokrenuta inovativna shema poticaja za aviokompanije koje razmatraju uvođenje novih ili proširenje i intenziviranje postojećih letova prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo”, istakli su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

O saradnji između poljske aviokompanije i Međunarodnog aerodroma u Sarajevu za Klix.ba govorio je krajem 2022. godine i ambasador Poljske u BiH Jaroslaw Lindenberg koji je poručio kako je prezadovoljan rezultatima saradnje.

“Pitanje bi trebalo glasiti: da li je naša avio kompanija LOT zadovoljna rezultatima?

Naša zapažanja pokazuju da je popunjenost letova bila zaista velika tokom cijele sezone, iako je LOT letio u i iz Sarajeva vrlo često: 5 puta sedmično.

Primjetan je porast broja turista iz Poljske, a osim veze Varšava-Sarajevo, ostvareni su i direktni letovi Katovice-Mostar.

Ja sam, naravno, veoma zadovoljan ovim rezultatom, kao i svi ostali zaposleni u ambasadi, osim konzula, koji je imao znatno više posla nego prethodnih godina…

Ovo je, naravno, šala i zaista mi je drago da će se sljedeće godine na proljeće opet pojaviti direktna veza između Varšave i Sarajeva koja će ne samo potaknuti razvoj turističke razmjene već i oživjeti ekonomske kontakte”, rekao je ambasador.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.