Stranka za Bosnu i Hercegovinu objavila liste za skupštine kantona, evo imena

Stranka za Bosnu i Hercegovinu predala je utvrđene kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za predstojeće Opće izbore na kojima su imena kandidata za skupštine kantona u Federaciji BiH.

Kada je u pitanju Skupština Kantona Sarajevo izbornu listu Stranke za BiH predvodi predsjednik SBiH Semir Efendić, dok je uz nosioca liste za Kanton Sarajevo na drugom mjestu doktorica Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović.

Na rednom broju tri je Muamer Bandić, nekadašnji ministar u Vladi Kantona Sarajevo, a iza njega aktuelna zastupnica SBiH u Skupštini KS Admela Hodžić.

Osim njih na listi se nalaze vijećnici općinskog vijeća Novi Grad Elza Gaković i Jasmin Smjećanin, kao i vijećnici Bego Gljiva iz Vogošće i Salko Japalak iz Hadžića.

Pored ovih javnosti poznatih imena na listi se nalaze brojni stručnjaci iz različitih oblasti, ali dominiraju mlada lica sa kojima SBiH očekuje značajnu podršku u Kantonu Sarajevo.

Kako je potvrđeno na ranije sjednici Predsjedništva, nosioci lista po kantonima su: Hasan Handžić (Zeničko dobojski kanton), Mirnes Gušić (Tuzlanski kanton), Adis Bubalo (Hercegovačko neretvanski kanton), Nedžada Tolja (Srednjobosanski kanton), Damir Žuga (Bosansko podrinjski kanton), Nisvet Jusić (Unsko sanski kanton) i Safet Pilić (Kanton 10), saopšteno je iz SBiH.

U Hercegovačko- neretvanskom kantonu SBiH izlazi na izbore u koaliciji sa Platformom za progres, a u Unsko – sanskom kantonu u koaliciji sa Strankom penzionera BiH.

Lista za SBK bit će objavljena naknadno – navodi se u saopštenju Stranke za BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.