Stravični detalji i još jedno ubistvo žene u BiH, rođaci u šoku: Prije zločina nazvao kćerku i rekao joj da će ubiti i suprugu i sebe u naselju Miljevina, nedaleko od Foče

Još jedno ubistvo žene u Bosni i Hercegovini. Ovog puta u naselju Miljevina, nedaleko od Foče, gdje je Radomir Andrić pištoljem usmrtio suprugu Milevu, a potom sebe, kako je saopćeno iz Policijske uprave Foča, oduzeo život. Tijela supružnika pronađena su u njihovoj porodičnoj kući jučer oko 17 sati. Pronašao ih je rođak Radomira Andrić koji je pozvao policiju nakon što je, provalivši u kuću, doznao da se dogodilo ubistvo. Andrićev drugi rođak, Radivoje Todorović za Radomira kaže da je i ranije bio nasilan prema supruzi, ali da ovakav ishod niko nije očekivao.

“Ovo što se dogodilo, to je šokiralo ne samo nas, nego cijelo naselje. Oni su živjeli loš život. Bio je nasilan prema njoj. Provjeravao ju je. Ona je radila svoje poslove, išla je da zaradi dinar za tu djecu koju je školovala. Što se tiče nje, ona je bila ispravna i dobra žena. On je bio da Bog sačuva”, dodaje Radivoje – javlja N1.

Supruga je trpila nasilje i ranije

Radomir je, kaže Jovanka – supruga Radivoja Todorovića, prije nego je počinio zločin, nazvao jednu od dvije kćerke i kazao joj da će “ubiti i nju i sebe”, aludirajući na svoju suprugu.

Njegova kćerka je potom obavijestila rođake, moleći ih da spase njenu majku.

“Nije to njemu prvi put, ko se nadao ovome. Sad, da li su oni znali da on ima pištolj ili nema, ja u to ne ulazim. Vjerovatno je to i bez dozvole, bez čuda.

A bio je nasilan nad njom. I već je to bilo kasno. Kuća je već bila zaključana. Kaže zvoni tamo telefon, djeca ga zovu. Onda je moj muž obio…2-3 puta zvao, lupao, sjekirom pokušavao, onda je otišao ponovo po nekakav pajser, uglavnom obio je vrata da ako bi bio ko živ, da ga spasi.

Međutim, to je već kasno bilo. U sobi je našao oboje. Izašao je, poslije je došla milicija, došli doktori”, prisjeća se Jovanka.

Za Milevu kažu da je bila dobra supruga, da je radila kako bi othranila djecu, ali i da je trpila nasilje i prethodnih godina. Policija je, smatra Jovanka, bila upoznata sa ovim slučajem.

“Ma znala je policija. Nije Miljevina neki grad da se tu ne zna”, kaže.

Nakon što je zločin počinjen, iz Policijske uprave Foča je saopćeno da se najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu.

Sa svime je upoznat postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje, Srđan Vukanović.

“Po saznanju na lice mjesta je izašao je dežurni tužilac koji je zajedno sa službenicima Policijske uprave Foča izvršio uviđaj.

Uviđajem su izuzeti tragovi koji mogu pomoći u rasvjetljavanju okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja.

Tijela nastradalih supružnika su prebačena u prosekturu Univerzitetske bolnice u Foči gdje će danas u toku dana, po naredbi ovog Tužilaštva, biti izvršena obdukcija tijela”, kazao je Vukanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.