Tešanj: Šakom razbio šoferšajbnu i prozor na Golfu, reagovala policija

U nastavku vam prenosimo izvještaj MUP-a ZDK. Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva. U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 23.04.2024. godine, u 02,15 sati, u ulici Sarajevska, od strane lica H.A., rođen 1997. godine iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja praškaste i biljne materije koja asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U toku noći 22/23.04.2024. godine, u ulici Dr.Ćire Truhelke, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”.

Tom prilikom oštećeno je putničko motorno vozilo marke “VW Passat”, vlasništvo Š.E. iz Zenice, nanošenjem boje u spreju. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 23.04.2024. godine, u svlačionici sportske dvorane “Franjevačke klasične gimnazije”, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom je iz jakne vlasništvo M.M., rođen 2003. godine iz Visokog otuđen određeni iznos novca.

Navedena prijava je evidentirana, a daljnji rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 23.04.2024. godine, u 22,00 sati, u prostorije Policijske stanice Zavidovići pristupio je M.S., rođen 1982. godine iz Zavidovića i prijavio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” izvršeno od strane K.S., rođen 1976. godine iz Zavidovića, na način da mu je isti putem telefona uputio ozbiljnu prijetnju da će napasti na njegov život i tijelo.

Navedena prijava je evidentirana uz upoznavanje dežurnog tužioca, a daljnji rad na utvrđivanju okolnosti ovog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Zavidovići.

Dana 23.04.2024. godine, u 00,35 sati, u mjestu Kaloševići, od strane lica A.F., rođen 1989. godine iz Doboj Juga, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog su pronađena dva upakovana sadržaja praškaste i biljne materije koja asocira na opojnu drogu. Lice A.F. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 23.04.2024. godine, u 16,15 sati, u mjestu Raduša, od strane lica A.S.E., rođen 2000. godine iz Teslića, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”.

Tom prilikom isti je zatvorenom pesnicom razbio zadnje vjetrobransko i lijevo bočno staklo na putničkom motornom vozilu, marke “VW Golf”, vlaništvo A.A., rođen 1951. godine iz Doboja.

Lice A.S.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

ČITAJTE I OVO: Krađa u Tržnom centru Bingo u Doboj Jugu, sramno dešavanje na groblju u Usori

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.