Teška saobraćajna nesreća u Usori, aktivirana eksplozivna naprava u dvorištu kuće u Zenici

U nastavku donosimo izvještaj MUP-a ZDK.

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 21.06.2022.godine, u 08,55 sati, u ulici Kanal, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje, fizičkim napadom na lice P.M. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Zenica.

Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 21.06.2022.godine, u 02,42 sati, u ulici Đerzelezova, izvršeno je krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti”, aktiviranjem eksplozivne naprave u dvorište kuće, vlasništvo P.N. iz Zenice, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica dok je na kućama, vlasništvo P.N. i Đ.J. iz Zenice, nastupila materijalna šteta.

Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 21.06.2022.godine, Policijskoj stanici Zavidovići prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” električnih kablova sa mašina instaliranih u prostorijama Privrednog društva “Krivaja Mobel” doo Zavidovići-u stečaju.

Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 21.06.2022.godine, u 09,20 sati, u mjestu Hece na putu M-17, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “Man” kojim je upravljao C.N. iz Gradiške i motocikl marke “Piaggio” kojim je upravljao I.D. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 20.06.2022.godine,u 23,45 sati,u mjestu Omanjska, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Pasat” kojim je upravljao E.H. iz Teslića, dok se na mjestu suvozača nalazila C.J. iz Doboja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane Službi hitne medicinske pomoći Usora.

Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.