U toku su pretresi objekata u okviru istrage u slučaju “David Dragičević”, otkrivene su pojedinosti sa terena

Na više lokacija u Banjaluci vrše se pretresi objekata u slučaju “David Dragičević”. Ova informacija potvrđena je za N1 iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine po čijem zahtjevu se pretresi i odvijaju.

Sve se dešava po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a na temelju zahtjeva Tužilaštva BiH i uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema prvim informacija pretresa se više lokacija u Banjaluci, a osim objekata pod lupom su i pokretne stvari.

To je u kratkoj poruci naveo Boris Grubešić portparol Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

N1 je kontaktirala Davora Dragičevića, oca ubijenog banjalučkog studenta koji kaže da ove aktivnosti policije vidi kao uobičajene te da nisu u domenu njegovog interesovanja.

“U četvrtak u 11:30 sa svojim advokatom Ifetom Feragetom imam sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa postupajućim tužiocem Ozrenkom Nešković i nakon toga ću se odrediti o daljoj saradnji sa tom institucijom”, rekao je on.

Dragičević je naveo i da trenutno ima “nikakvo ili strašno malo povjerenje” prema institucijama – Tužilaštvu i Sudu Bosne i Hercegovine, koje su kaže u jednom trenutku njemu i članovima neformalne grupe “Pravda za Davida” bile posljednja nada.

Zbog toga najavljuje da će, prekine li saradnju u četvrtak, institucije Bosne i Hercegovine imati isti tretman, kakav su imale institucije Republike Srpske tokom i poslije 2018. godine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.