Uhapšen viši inspektor MUP-a Kantona Sarajevo, otkrila ga Sky aplikacija

Poznat je identitet uhapšenog inspektora.

Pripadnici Uprave policije MUP KS uhapsili su sinoć u Sarajevu policijskog službenika ove Uprave.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Povreda tajnosti postupaka i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela”.

Uhapšen je zbog odavanja važnih informacija, poput nedavno uhapšenog Fahrudina Gačanovića, pripadnika DKPTBiH.

Kako javlja Avaz, uhapšen je viši inspektor MUP-a KS Adis Prašović kojeg je otkrila Sky aplikacija.

OGLASILI SE IZ POLICIJE

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela u okviru akcija „Rez“, „Nevera“ i „Bumerang“, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su akciju kodnog naziva „Insider“.

Tom prilikom su lišili slobode A.P. (1979), policijskog službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela “Povreda tajnosti postupka”, “Pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela” i “Pronevjera u službi”.

Po naredbi Suda BiH izvršen je pretres stana, kancelarije i službenog vozila koje je isti koristio, kojom prilikom su pronađeni određeni dokazi u vezi počinjenih krivičnih djela.

Nakon lišenja slobode isti je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon kriminalističke obrade biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ove aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Tužilaštvom BiH, još jednom potvrđuju opredijeljenost i istrajnost ove policijske agencije u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi, poručuju iz MUP-a KS.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.