Upoznajte prelijepu Ljiljanu, glumicu kojoj je veliki Toma Zdravković posvetio istoimenu pjesmu

Posljednje Vijesti

Ljiljana Blagojević je poznata glumica koju krasi duga, besprijekorna karijera puna priznanja i velikih uloga kako u pozorištu tako i na filmu.

Međutim, rijetko ko zna da Ljiljana nikad nije imala želju da se bavi glumom već da je to bio čist splet okolnosti. Za nju su vezane mnoge zanimljivosti, pa i jedna za Tomu Zdravkovića zbog koje se dugo stidjela.

U osnovnoj školi je bila član glumačke ekipe, išla je na časove glume kod Bate Miladinovića, ali nikada nije imala želju da joj to bude životni poziv.
Ljiljana je u osnovnoj školi zavoljela hemiju pa je odlučila da to bude izbor. Upisala je Tehnološki fakultet i poželjela da se zaposli u “Galenici”.

Međutim, kada je prvi put otišla na praksu u fabriku u kojoj je željela da radi, shvatila je da ni to nije ono što je ona zamišljala. Nije mogla da vidi sebe čitv dan u čizmama i zaštitnoj odjeći, pa se ubrzo ipak ispisala sa fakulteta i vratila prvoj odluci, glumi.

Na trećoj godini studija dobila je svoju prvu ulogu u filmu “Sjećaš li se Doli Bel”, a zatim i ulogu u seriji “Doktorica sa sela” gdje je i upoznala čuvenog Tomu Zdravkovića koji je pisao muziku za tu seriju.

Ljiljana je već bila ozbiljna glumica a zaljubljivi Toma nije krio da mu je bila simpatična.

Međutim između njih dvoje nikada nije postojala nikakva ljubavna veza, ali to Tomu nije spriječilo da joj posveti pjesmu “Za Ljiljanu”. Ljiljana je tada postala vrlo popularna, čak su je i na ulici zaustavljali kako bi je pitali za terapiju jer je u seriji glumila doktoricu.

Ljiljana Blagojević je znala da je pjesma posvećena njoj, ali godinama je šutila o tome. Tek nekoliko godina kasnije izjavila je da joj nije bilo prijatno što joj je Toma posvetio pjesmu.

“Tačno je, stihovi te numere posvećeni su upravo meni. Vjerovatno sam mu bila draga i simpatična, pa sam ga inspirisala da napiše “Za Ljiljanu”, rekla je jednom prilikom stidljivo glumica.

Leave your vote