in ,

Use i u svoje kljuse, Milorad Dodik kategoričan: “Samo povlačenje nametnute odluke može BiH vratiti u pređašnje stanje”

Milorad Dodik o odluci Valentina Inzka

Milorad Dodik o odluci Valentina Inzka.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se BiH može vratiti u pređašnje stanje samo ako se povuče nelegitimna odluka o dopuni Krivičnog zakona koju je nametnuo Valentin Inzko, a koja je dovela u pitanje opstanak BiH.

Dodik je naglasio da je za ovu odluku Inzka opštepoznato da ne postoji podrška ni u međunarodnoj zajednici na šta upućuje i poslednje zasjedanje Savjeta bezbjednosti UN-a. – BiH ne može više da upravlja međunarodni protektor. Svi treba da znaju da RS nikada nije preduzimala radikalne poteze. Reagovali smo samo zbog pritisaka i prijetnji u odbrani svog opstanka i očuvanja RS koja je politička realnost, a koju neki poput Inzka i njegovih međunarodnih mentora uporno pokušavaju da diskvalifikuju. E, to neće moći jer je narod i rukovodstvo RS odlučno u odbrani svog identiteta a protiv bilo kakvog protektorata koji ne postoji nigdje u Evropi, samo u BiH – istakao je Dodik. On je poručio da svi moraju da shvate da će sve naredne reakcije RS biti samo odgovor na nelegitimno i uzurpatorsko ponašanje odlazećeg visokog predstavnika i dijela međunarodne zajednice.

Advokat Ifet Feraget: Porodici Memić dao sam jedan uvjet, ovo je dokaz da smo sve ovo vrijeme postupali korektno

Bursać: “Historijski dan za moju zemlju! A to, o Dodiče, o Vuline, o Vučiću, o srpski svete, nije više stvar “genocidnog naroda“, kako nemilice krstite sve Srbe, nego čisti fakat genocidne politke…”