Velika podrška našoj domovini: Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg pozvao da se BiH dodijeli status kandidata za članstvo u EU

Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg pozvao je da se Bosni I Hercgovini dodijeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Schallenberg je na Twitteru ponovio poziv na početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, kao i na vizne olakšice za Kosovo.

On je na ovoj društvenoj mreži prenio poruke koje je iznio skupu o evropskoj sigurnosti u Salzburgu.

Istaknuo je da je tamo ponovio poziv da se BiH dodijeli status kandidata. Naveo je i da EU mora čvrsto usidriti Ukrajinu u evropski model života, nudeći brze i konkretne benefite.

Također je rekao da je ruski predsjednik Vladimir Putin učinio više za stvaranje geopolitičke EU od bilo koje rasprave u posljednjih nekoliko decenija.

Ranije ocijenio akcije i najave Milorada Dodika i RS izuzetno opasnim i istaknuo da je potreban jedinstven i jasan stav Evropske unije.

“Igranje s državnim integritetom kod nas ne prolazi. Danas ćemo imati raspravu, ali za mene je danas centralna stvar to da nam je potreban zajednički i ujedinjeni odgovor EU na ovo pitanje”, rekao je on u februaru.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.