Vojin Mijatović dao jako dobar prijedlog: “Nije građanska politika neprihvatljiva ljudima u RS samo treba doći i pričati sa njima”

Koliko god to bilo teško za priznati Dodik je uz pomoć SDS-i PDP-a, a uz podršku HDZ-a od BiH napravio zemlju slučaj, smatra potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Vojin Mijatović.

“Za sada nema adekvatnog odgovora od međunarodne zajednice i veliko je pitanje hoće li ga biti. Iako mnogima ovo deluje kao trenutna priča ona to zapravo nije. Godinama pozivam i prozivam da se BiH ne brani u Sarajevu te da je i Banja Luka u BiH”, kaže on.

Dodaje da iako se svi načelno slažu ipak su pola države ostavili Dodiku, a prihvatili da je sasvim dosta Bosne od Marijin dvora ro Čaršije.

“Upravo ta politika sada dolazi na naplatu. Period koji slijedi ispred nas će biti veoma neizvjestan, za sada nema adekvatnog odgovora državne politike jer za takvu politiku trebaju državnici, a ne političari i politikanti! Nije građanska politika strana i neprihvatljiva ljudima u Republici Srpskoj samo treba doći i pričati sa njima”, kaže Mijatović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.