Vojin Mijatović “direktno u metu” o voždu iz Laktaša: “Milorad Dodik politički kraj želi da prekrije izazivanjem etničkih sukoba”

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović istakao je na Facebooku da sve ono što gledamo jučer na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora i Foče predstavlja veliku sramotu srpskog naroda, a nikako moć.

“Sva ta scenografija je deo plana režima Milorada Dodika da se situacija radikalizuje i da svoj decenijski kriminal i politički kraj prekrije izazivanjem etničkih sukoba. Jasan je meni režim Milorada Dodika, oni su spremni da žrtvuju mir da bi opstali na vlasti i na slobodi, ali ne mogu da prihvatim činjenicu da ostali ćute”, naveo je Mijatović.

Zašto ćutite nad nečim što je odvratno, zašto ćutite na divljanje većine nad manjinom, jesmo li to prestali biti ljudi, upitao je Mijatović.

Pitao je i da li bi reagovali da se isto desilo u FBiH u nekom povratničkom mjestu, da se desilo nad Srbima povratnicima. “Da li bi i tada ćutali”, pitao je Mijatović.

“Zaista je krajnje vreme da izađete iz svojih zona komfora i da pokažete da niste isti kao Dodik i njegov režim, to moramo uraditi ne zbog bošnjaka ili hrvata koji su manjina u Republici Srpskoj, to moramo uraditi zbog sebe da pokažemo jesmo li ljudi ili nismo. Ovo je poziv na ljudskost i civilizacijske vrednosti, dok još ima vremena dok nije još kasno biti čovek“, naveo je Mijatović na Facebooku.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.