Vučić sutra s Dodikom, najavio sastanak i s Izetbegovićem: “Prezirem one u Beogradu, Banjoj Luci i u Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra uvečer u Beogradu sastati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i da će s njim razgovarati o svim aktuelnim temama.

Upitan da li će Srbija imati neke posljedice ako bi SAD uvele sankcije Dodiku, Vučić je istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

– Posebno prezirem one u Beogradu, Banjoj Luci i u Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama. Razgovor je najbolji metod za rješavanje problema i sutra ću razgovarati sa Dodikom – rekao je Vučić.

Dodao da će u narednim sedmicama razgovarati i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom.

– Smatram kao veoma važno da otvorimo srpsko- bošnjački dijalog, da jedni o drugima govorimo sa više poštovanja, da brinemo jedni o drugima i razmišljamo šta su interesi i jednih i drugih i da pokušamo da razumijemo jedni druge – rekao je on.

Vučić je ponovio da ne vidi da su sankcije bilo kome donijele bilo šta dobro.

– Ako očekujete u politici da dobijete neku korist preko sankcija za nekog drugog, jadna je ta korist i nikada ne traje dovoljno dugo da biste je stvarno imali – rekao je on.

Sastanak Vučića sa Dodikom najavljen je za 18.00 sati u Vili Mir.

Nakon sastanka je planirano obraćanje medijima, saopćeno je iz press službe predsjednika Srbije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.