Zagreb oduševljen sevdalinkama: Zvijezde priredile spektakl, Dragan Stojković Bosanac izveo 10-minutni šou, publika uglas pjevala s njima

Tradicionalni “Sevdah u Lisinskom”, sedamnaesti po redu, sinoć je opet oduševio zagrebačku publiku.

Publika je naprosto uživala u evergrinima sevdaha kao što su “Žute dunje”, “Tebi majko misli lete”, “Emina”, “Ne klepeći nanulama”,

“Čudna jada od Mostara grada”, “S one strane Plive”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “Moj dilbere”, “Snijeg pade na behar”, “Kad ja pođoh na Bembašu”, “Vino piju age Sarajlije”…

Mali grad na sceni

Na bini su bili eminentni izvođači sevdaha i sevdalinke, a to su neponovljivi Dragan Stojković Bosanac i Enes Begović.

Osim njih pjesme su izvodili i Elvira Rahić, Nikola Rokvić, Antonija Batinić, Azra Husarkić, Esed Kovačević te Sejo Pitić.

Vokale je pratio i orkestar maestra Dinka Mujanovića, dok je producent čitavog događaja bio Tomislav Kašljević.

“Kao i uvijek, tražila se karta više. Baš smo se potrudili sa scenografijom koja je došla iz Živinica, Suad Avdagić sa svojom ekipom je došao u Zagreb u sve to montirao.

Svi su bili oduševljeni, bio je kao mali grad na sceni. Potrudili smo se da bude efektan koncert. Dvorana “Lisinski” bila je prepuna.

Nastavili smo tradiciju, i, evo, 17. put smo napunili “Lisinski” s ovim programom i to je veliki uspjeh. Ponosan sam na ovaj projekt – kazao je Kašljević za portal “Avaza”.

Dodao je kako je Dragan Stojković Bosanac posebno oduševio zagrebačku publiku.

“Imao je 10-minutni šou na harmonici uz orkestar Dinka Mujanovića. Publika je pjevala uglas dok je Bosanac svirao. Nikola Rokvić je, također, bio izvrstan, kao i Enes Bogović, i svi učesnici ustvari.

Uvijek je malo, pa čak i više od dva sata koncerta, publika uvijek traži koji minut više, što je i dokaz da je zadovoljna. Ovo je i koncert, ali i tradicija kojom se možemo svi ponositi – istakao je Kašljević.

I Beograđani vole sevdalinke

U sevdahu će uživati i Beograđani u MTS dvorani.

“Volio bih ja napraviti ovo i u Bosni, ali svašta muti vodu tamo. Ljudima se ne može prodavati magla ljudima koji znaju šta je sevdah i dobar program, muzika, ali i kvalitetan orkestar.

Večeras smo u Beogradu, a volio bih da bude i u Sarajevu, gdje mi je uvijek drago raditi, ali teško. Bit će i u Beogradu lijepo sigurno, jer i Beograđani vole sevdalinke. Ma svi vole dobru muziku, a sevdalinka je dobra muzika – zaključio je Kašljević.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.