ZAKOPALI SJEKIRE? I to se konačno desilo: Draško Stanivuković po prvi put od preuzimanja mandata kročio u Vladu RS!

Događaji Posljednje Vijesti

Draško Stanivuković, kao gradonačelnik Banja Luke, prvi put je kročio u Vladu RS. Razgovarao je lično sa premijerom Radovanom Viškovićem, koji je potvrdio opredijeljenost Vlade za pomoć, pa i onu finansijsku, nastavku razvoja grada na Vrbasu. Ranije izjave o kažnjavanju Banjaluke i Banjalučana zbog lokalnih izbora, spakovane su tamo gdje su i izrečene – u prošlost.

“Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa“, izjava je to Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a od 15. novembra 2020.

Zaboravimo prošlost, krenimo ispočetka, raditi, sarađivati, tako bi se mogao sublimirati prvi sastanak novog gradonačelnika Banja Luke i premijera RS. Optimistično su najavljeni novi projekti, spomenik, besplatni udžbenici, sportske dvorane, čišćenje korita Vrbasa – ocjenjuje N1.

“Jedan ovakav sastanak je bio na kulturnom, pristojnom nivou. Srećan sam i ponosan. Najave gospodina Dodika da će Banjaluka biti pod sankcijama, prijetnjama, da neće biti investicija, da se Banjalučani griju na svoj način… Danas nakon ovog inicijalnog sastanka meni daje dozu optimizma da to neće ići u tom pravcu“, izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

I premijer glasa za razvoj grada, obećava i podršku.

“Projekti koji su planirani u 2021. godini u Banjaluci, a u vezi su sa budžetom RS i javnim preduzećima, prevazilaze 50 miliona KM. Recimo, kroz projekt zaštite od poplava, uređenje korita Vrbasa u gradskom dijelu – 3 miliona eura“, istakao je Radovan Višković, premijer RS.

Uz obećanja Vlade za finansijsku pomoć gradu, ostala su i neka neriješena pitanja. Smanjenje poreza na nepokretnosti, čime budžet Banjaluke gubi 4 miliona KM, obustavljanje gradnje mosta u Docu, koju je pokrenuo bivši gradonačelnik Igor Radojičić, besplatni udžbenici i javni prevoz. No, najveći izazov je 100-postotni porast zaraženih korona virusom u gradu. Alarm je to za inspekciju, komunalnu policiju, štabove… i sve građane…

Leave your vote